2024 Tur til Tyskland og Østerrike

UTENLANDSTUREN 2024

En representant fra Fram Arrangement (Britt Lærdal-Øyo) var med på turen til Baskerland.

Det samme var flere av PAFs styremedlemmer. Erfaringene med henne og hennes selskap tilsier at styret ikke ser noen grunn til å endre på turoperatør. Etter å ha fått tilsendt flere «teasere» fra Fram over ulike destinasjoner, har styret landet på at neste års tur vil gå til Tyskland/Østerrike: Bayern, Berchtesgaden & Salzburg

For å være sikker på at snøen har smeltet på de høyeste alper, vil turen sannsynligvis bli lagt til slutten av mai 2024. Tiden etter 2.pinsdag 2024, som er mandag 20.mai, peker seg ut.

Turbeskrivelse og påmelding vil komme til høsten 2023. Da vil påmeldingsprosedyren være endret. De som ønsker å delta, melder seg på innen en gitt tidsfrist. Skulle turen da bli overtegnet, benyttes loddtrekning blant de påmeldte.

PAF - Tur til Bayern i Tyskland / Østerrike

Bayerske Alpene med Berchtesgaden & Salzburg 

Onsdag 5. - Onsdag 12. juni 2024

Berchtesgaden

Det idylliske natur- og alpelandskapet i Berchtesgaden-regionen har fascinert beboere og tilreisende i århundrer. Tysklands eldste saltmine finner man her, og den var enormt viktig for næringslivet i regionen så tidlig som på 1300-tallet. Under Hitlers Tyskland var dette vakre naturlandskapet av stor symbolsk verdi for Nazi-partiet. I fjellskråningen Obersalzberg ble det bygget et stort Führersperrgebiet, altså en førersperresone bestående av kaserner, hoteller og underjordiske bunkersystemer.

Etter krigen ble Obersalzberg en militær sone, og de fleste av bygningene som ikke ble ødelagt, ble rekvirert av den amerikanske hæren.


Bad Reichenhall

Det milde klimaet, saltlakefjellene og det sjarmerende landskapet har lokket kongelige til dette området som siden 1900-tallet har blitt kalt den bayerske spabyen (Bayerisches Staatsbad). I dag er Bad Reichenhall en spa- og kongressby som kombinerer det moderne liv og tradisjon med stil. Det er også en alpin velvære-by i verdensklasse takket være godt beskyttet natur, vakre omgivelser og lang tradisjon av helse og velværebehandling. Bad Reichenhall ligger i Øvre Bayern i nærheten av Salzburg, og er omgitt av Chiemgau-Alpene, som inkluderer blant annet Mount Staufen (1.771m.o.h.) og Mount Zweisel (1.781m.o.h.).
Byen har også den eldste gågate i Bayern (nesten 2 km) med mange spennende shoppingmuligheter, her finner man alt fra tradisjonsbevisste familiebutikker og spesialforhandlere til moderne varehus.


Salzburg

For mange besøkende representerer Salzburg det typiske Østerrike, som tilbyr utsmykket arkitektur, fjelluft og den musikalske arven til byens berømte sønn, Wolfgang Amadeus Mozart. Det ikke mange reisende som er kjent med historien bak byens enorme rikdom, da den ikke har ligget like godt strategisk til som mange av de andre velstående europeiske storbyene. Svaret ligger i navnet. Selv om salt fremdeles er å finne i ethvert kjøkken, så var det en enda viktigere vare tidligere i menneskets historie, da det kunne brukes til å bevare mat i lengre perioder. Salzburgs gamleby (Altstadt) er internasjonalt kjent for sin barokke arkitektur og det er et av de best bevarte bykjernene nord for Alpene. Det ble oppført som et UNESCO verdensarvsted i 1997. Å dra på handletur i Salzburg er en helt unik opplevelse, og butikkene her er verdenskjent for sitt utvalg av mote, antikviteter, smykker, og bøker.

Byen har i tillegg et muntert natteliv og en intim stemning som bør nytes på en av Salzburgs mange kaféer.HOTELL:

Bad Reichenhall 5. - 12. juni 2024

AVALON HOTEL Bad Reichenhall * * * *

https://avalon-hotel-badreichenhall.com/

Dette familiedrevne hotell ligger midt i hjertet av Bad Reichenhall og ved den vakre kurparken. Alle rommene er romslige og har komfortable senger, eget bad of gratis Wifi. Hotellet scorer veldig bra på booking.com og er særlig kjent for sitt flotte frokostbuffet.
Alle gjester kan bruke hotellets spa med badstue og treningsrom.

REISELEDER / GUIDE

Lokal reiseleder for turen vil være Reidun Aschenbrenner-Alvestad. Hun er født og oppvokst i Norge og flyttet til München som au-pair og ble siden boende i byen. Hun er en meget dyktig og erfaren guide.
Hun vil være med gruppen hele tiden fra og til München Flughafen.

    

FLYFORBINDELSE

Vi har reservert 50 plasser på følgende forbindelse med Norwegian:

Dato

5. juni 24  DY1156

Fra -Til

Oslo - München 

Avgang  11.00  Ankomst 13.15

Dato 

12.juni 24 DY1157

Fra-Til

München - Oslo

Avgfang 13.55.  Ankomst 16.10


REISEPROGRAM

DAG 1 – Onsdag, 5. juni – Avreise fra Oslo – München – Bad Reichenhall


DAG 2 - Torsdag, 6. juni – Ørneredet

Ørneredet
Som symbol på makten til Nazi-regimet ble viktige beslutninger tatt på Eagle's Nest. Selv om det er et arkitektonisk mesterverk, så ble det bygget med lite hensyn til omgivelsene rundt og resursene som skulle til. Et eksempel på dette er den gylne messingheisen i fjellet, som ble bygget med det eneste formål å imponere og fascinere mennesker. Bygningen ble en legende i etterkrigstiden, og bruken av Eagle's Nest ble på sett som et viktig visuelt motiv i populære amerikanske krigsfilmer og -serier. Denne bygningen er et av de få monumentene fra Hitler- æraen som fremdeles er stående, noe som forklarer mye av dens prominens.

Grassl enzianbrenneri: Her får vi en hyggelig omvisning med smaksprøver (brennevin).


Dag 3 – Fredag, 7. juni - Königsee og Berchtesgaden og saltgruver


Königssee ligger på 603 meter over havet, er opptil 189 meter dyp og ligner litt på en norsk fjord. Königssees spektakulære skjønnhet skyldes de høye fjellveggene som omgir den fra tre sider. Ved avløpet ligger det eneste tettstedet ved Königssee, Verdens første kunstfrosne bob- og akebane ble bygd der i 1968. Königssee trafikkeres kun med el-båter, som frakter turister fra nordspissen til valfartskirken St. Bartholomä.

Dag 4 – Lørdag, 8. juni – FRIDAG – felles middag med Mozartkonsert i Salzburg

• Frokost på hotellet – dagen til egen disposisjon

Mulige aktiviteter på fridagen:

   

Kveldsprogram:
Mozart konsert i Salzburg med middag – Barokkhalle St. Peter
Mozart middagskonserten finner sted i den unike historiske atmosfæren på restauranten Stiftskeller St. Peter. Barokkhallen med stukkatur og fresker er et fantastisk mesterverk og er en av de siste konsertsalene i Salzburg hvor det fremdeles er lov med levende lys.
Det er den eldste restauranten i Europa som ble omtalt for første gang i år 803. Selv Mozarts familie spiste middag her!

Hvorfor skal Mozart høres historisk ut? AMADEUS CONSORT SALZBURG utfordrer denne tankemåten. Gruppen spiller på originale instrumenter og i passende historiske klær. Det som har vært en "no go" i nesten tiår, er nå et tegn på innovative, friske og frie samspill med publikum og Mozarts musikk.

Publikum blir deltakere fordi musikerne og skuespillerne viser en intelligent og spennende tolkning gjennom livlige og levende opera inspirerte forestillinger. Våre musikere har dyp kunnskap om historiske instrumenter og deres behandling. Dette gjør konsertene til AMADEUS CONSORT SALZBURG helt spesielle og bemerkelsesverdige!

To operasangere og fem strengespillere - alle uteksaminert fra det verdensberømte universitetet Mozarteum Salzburg - garanterer livlige og førsteklasses forestillinger av Mozarts musikk. Middagen er utarbeidet i henhold til oppskrifter fra Mozarts tid. I brev og operaer gjør Mozart mange referanser til kulinariske severdigheter, noe som gir oss en god grunn til å kombinere hans guddommelige musikk med kulinariske herligheter. Mozart vil helt sikkert ikke motsette seg. Vår unike Mozart-middag er nøye utarbeidet i henhold til historiske oppskrifter av sjefskokken Andreas Krebs. Hver eneste rett av middagen serveres i konsertpauser da vi vil sørge for å ikke forstyrre Mozarts herlige musikk.


Dag 5 – Søndag 9. juni – Slottet Herrenchiemsee, øyene Fraueninsel og Herreninsel


Slott Herrenchiemsee
Ludwig II av Bayern var kanskje ikke gal, men han oppførte seg som om han var det. Han sov om dagen og tegnet slott om natta. Herrenchiemsee er hans mest påkostede slott og kostet mer enn hans to andre praktslott (Neuschwanstein og Linderhof) til sammen. Speilsalen her er 10m lengere enn den i Versailles. Slottets hjerte er Paradesoverommet hvor det var audienser morgen og kveld. Da pengene tok slutt sto mer enn 50 rom uferdige.


Dag 6 – Mandag, 10. juni – Slott Hellbrunn og Salzburg


Hellbrunn

I over 400 år har Hellbrunn slottet fortryllet og forbløffet sine besøkende med sine fontenespill. Slottet er kjent for sine jeux d'eau ("vannspill") på eiendommen, som er en populær turistattraksjon i sommermånedene. Skapt av Markus Sittikus som var kjent for å være en spøkefugl, ble disse fontene skapt som en serie apestreker som skulle spilles på gjestene. Blant dem finner man seter rundt et bord i stein hvor en vannledning skyter vann i setene på gjestene når mekanismen er aktivert, og skjulte fontener som overrasker og sprayer gjester mens de deltar på turen. Fontenespillene består også av et mekanisk, vanndrevet musikkteater bygger i 1750, som inkluderer en grotte og en krone som presses opp og ned en vannstråle som symbol på politisk makt.


Dag 7 – Tirsdag, 11. juni – St. Gilgen, Wolfgangsee/Moonsee, Sound of music, Schafberg

St. Gilgen er vakker liten landsby med ca 3500 innbyggere som ligger rett ved den kjente Wolfgangsee i Salzkammergut (25 km øst for Salzburg). Dette er også området fra Sound of Music og vi får et innblikk i denne historien.
Herfra tar vi en gondolbane opp til Zwölferhorn eller Schafberg. Turen opp tar et kvarter og utsikten over hele Salzkammergut er enestående. Gondolbane ble inviet i 1957 og har hittil fraktet over 8,5 millioner gjester opp til Zwölferhorn. Det er også mulig å ta et tog tog opp på fjellet Schafberg


Dag 8 – Onsdag, 12. juni - Transfer til München - hjemreise

PRIS Reisen varer i 8 dager, dvs. 7 overnattinger. Pakkepris per person på delt dobbeltrom:
Ved 46-50 deltagere: NOK 25 200.-
Ved 40-45 deltagere: NOK 25 900.- Enkeltrompåslag: NOK 2 000.-

Vi tar forbehold om endringer i valutakursen og skatter og avgifter. Vi tar forbehold om endringer i rekkefølgen av programmet. Vi har forhåndsreservert 50 seter på fly og på hotellet.
Vi tar forbehold om evt. prisøkninger i Tyskland grunnet mva på mat (bestemmes ila oktober) Prisen er beregnet med valutakurs på 1Euro=11,5 NOK.


Inkludert i pakkeprisen

Ikke inkludert i pakkeprisen
Drikkepenger til guide & sjåfør
Drikkevarer utover det som er inkludert i pakkeprisen  
Kaffe til middag
Program på fridagen dag 4
Reiseforsikringer


PÅMELDING
Påmelding skjer ved å klikke på denne lenken: https://www.deltager.no/event/PAFBAYERN
Vi har inntil 50 plasser på denne turen. Påmeldingslinken er åpen med ubegrenset antall plasser, slik at alle som ønsker å reise, får registrert seg. Etter at påmeldingsfristen er ute - og hvis det foreligger overtegning, vil listen over påmeldte bli overlatt til styret i PAF. Utfallet av hvem som får plass, avgjøres ved loddtrekning foretatt av styret. De som etter dette ikke får plass, settes på venteliste. Dere får beskjed fra FRAM om dere har fått plass eller event står på venteliste.


Påmeldingsfrist: Mandag 23.oktober


For evt. spørsmål om turen ta gjerne kontakt med:
Marit Uhlving – Mobil: 994 50 107, marituh@online.no
Rolf Hermansen – Mobil: 91 13 24 40, rolherm@online.no
Britt Lærdal i FRAM – Mobil: 97 77 26 56, britt@fram.as

FRAM Arrangement AS
Postboks 34 Majorstuen, N – 0330 Oslo, Besøksadresse: Karl Johansgate 21
Epost post@fram.as tel +47 22 44 31 41 www.fram.as