2017-01

Medlemsbrev nr.1/2017

Grålum 15.mars 2017

Til medlemmene !

Medlemsbrev kan gjenfinnes på vår hjemmeside: www.pafnorge.no

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takk for sist – på et hyggelig og fint Årsmøte! Med interessant foredrag av Margrethe Sunde etterpå og deretter god mat og fin servering! Referatet er vedlagt!

Styret har planlagt følgende aktiviteter i 2017:

Lunsjmøte, vår

Det blir holdt medlemsmøte fredag 21.april 2017 - kl.1200 – denne gang på

OSLO KATEDRALSKOLE, Ullevålsveien 31, med inngang fra Frimannsgate.

Vi møtes inne i hallen, innenfor hovedinngangen.

På ”Katta” skal vi først få se det imponerende hovedbiblioteket, men HOVEDGRUNNEN TIL BESØKET er at i et eget rom i biblioteket finnes den unike, private boksamlingen til apoteker Kjell-Erik Andersen, som gikk bort 9.mars 2010. Hans ektefelle, Ruth, også PAF-medlem, donerte for ca. ett år siden hele samlingen til ”Katta” som har tatt meget godt vare på den, og sørget for at den er tilgjengelig for offentligheten og for fremtiden! Omvisningen her foreståes av Ph.d. Ernst Bjerke, Samlingsforvalter.

Her er sitat om Andersens boksamling fra ”Katta”’s Facebook-side:

”Samlingen består av 2.500 bind og omfatter farmasiens vitenskaps- og kulturhistorie i bred forstand, belyst ved bøker fra til sammen syv århundrer. Bøkene er kommet opp(…) i det såkalte Abel-rommet i tilbygget under skolegården og katalogiseringen er kommet i gang.”

Her er linken hvor man også kan se bilder av Kjell-Eriks samling: https://www.facebook.com/Skolebiblioteket/posts/1691150274482726

Vi er flere PAF-medlemmer som er på samme kullet som Ruth og Kjell-Erik. Vi hadde et kulltreff i oktober 2016 på Oslo Katedralskole. Fantastisk opplevelse! Og der og da fikk sekretæren ideen om dette medlemsmøtet!

Lunsj denne dagen er bestilt kl.1400 på Tekethopa Mat & Drikke, adresse St.Olavsplass 2 – bare noen få minutter å gå fra ”Katta”. Restauranten ligger i samme lokale som det gamle Rikshospitalets Apothek. Leser man Tekethopa baklengs, blir det Apotheket!

Vi har avtalt en 2-retters lunsj med en antipasti som forrett med div.kjøtt og grønnsaker, og dagens pasta som hovedrett. Ved påmelding gi beskjed om evt. matallergi.

Dessverre er det ikke kapasitet til ledsagere, hverken på ”Katta” eller i restauranten.

Forhåndsbetaling og påmelding: Lunsj inkl. alkoholfri drikke koster kr.150,- pr.pers. Påmelding skjer ved å betale beløpet til PAF’s bankkonto 6003 05 05053.

Betalingsfrist onsdag 5.april 2017!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Vårtur

Årets vårtur går til Kroatia i tidsrommet 4.-11. mai 2017. Turen hadde påmeldingsfrist 1.november 2016, og den ble fulltegnet i løpet av 3 dager med ca. 50 deltagere.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senere arrangementer i 2017/18

Høsttur til Halden i september

Styret er i ferd med å planlegge en 2-dagers busstur i begynnelsen av september til HALDEN med Din Turpartner! Halden er en gammel by, faktisk Norges eldste industriby! Og byen med Fredriksten Festning har hatt stor betydning opp gjennom århundrene i forsvaret mot svenske soldater. Festningen skal vi selvfølgelig besøke, samt mange andre severdigheter, bl.a. Rød Herregård, Festningsmuseene, Fredrikshald Teater (fra 1838 – minner om et italiensk operahus!)

Senere på våren kommer mere ”skryt” om Halden-turen, med pris og påmelding!

Høstmøte

Styret er også i tidlig planlegging av et lunsjmøte på høsten, sannsynligvis en onsdag i oktober. Vi har invitert Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida AS på Elverum (tidligere NAF-Lab). Nærmere info kommer senere i år.

Julelunsj

Julelunsjen som fortsatt er vårt mest populære arrangement, jobber vi også med planlegning av, men vi vil vurdere å flytte arrangementet til annen restaurant. Mere informasjon om dette senere.

Hovedtur 2018

Styret vil i løpet av denne våren også starte planlegging av vårtur i 2018. Vi mottar gjerne reiseønsker fra medlemmene, for eksempel pr. e-post til sekretæren.

For Styret

Arne P. Bentel

(sign.)

Vedlegg:

Referat fra Årsmøtet 2016.